Bram werkt

Bram werkt. Omdat Bram werkt zoals Bram werkt.

B: Begrijpen.

90% van de oplossing bestaat uit het juist formuleren van de uitdaging. Bram begint met vragen en graven. En uiteindelijk…begrijpen.

R: Rekruteren.

De kern van de zaak. Speuren naar talent. Zoeken naar ambitie. Zelfs naar dromen.
En dan…vinden!.

A: Afbakenen.

Het is niet voor niets werving en selectie. Bram filtert en selecteert. Op basis van alles.
Kennis. Ervaring. Ambitie.

M: Matchen.

Matcht alles? Voor organisatie en professional? Met doelstellingen en ambities?
Met uitdagingen en potentie?

Interim Management

Snelle slagkracht. Tactiek. Strategie. Tijdelijke verbindingen van ambities hebben zo hun voordelen. Bram beseft dat. En onderneemt actie. Door de juiste mensen, met de juiste vaardigheden te koppelen aan de juiste uitdagingen en doelstellingen.

Werving & Selectie

Succes is een kwestie van de juiste keuze. Vooral als het gaat om een permanente koppeling. Dat geldt voor organisaties en professionals. Bram constateert, inventariseert, selecteert en matcht. Keer op keer.

Kandidaat:

Wie ben je? Wat wil je op dit moment? En: wat wil je in de toekomst? Welke organisatie past bij jou? Bram laat jou aan het woord. In een open gesprek. Waarvan jij de regisseur bent. Waar we het vooral hebben over jou. En niet zozeer over je cv.

Opdrachtgever:

Wat voor kandidaat past bij de organisatie? Wie gaat met de kandidaat werken? Wat biedt de organisatie de kandidaat? Bram stelt vragen. Omdat u dat ook doet. Daarom wil Bram niet alleen met een recruiter, maar óók met de manager of naaste medewerker praten. Om de echte eisen te horen. Buiten het functieprofiel.